Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Indexes and Guides to Western European Periodicals

List of print and electronic indexes to, guides for, and websites for Western European periodicals from the 17th to 21st centuries.

Indexes

GENERAL

17TH CENTURY

18TH CENTURY

Svensk historik bibliografi. Uppsala: Appelbergs boktryckeriaktiebolag, 1771-1874-1971/1975. Quinquennial, 1971/1975. (Followed by the Svensk historisk bibliografi online through the LIBRIS database).

19TH CENTURY

Bibliografisk öfversikt af svensk periodisk literatur / sammanställd af Aksel G. S. Josephson. Upsala: Almquist & Wiksell, 1891-1892.

Poetiska bidrag i Folkviljan, 1882-1885, 1891-1892, Social-Demokraten, 1885-1900 och Arbetet, 1887-1900: ett register / Brigitte Mral. Uppsala: Avdelningen för litteratursociologi vid Litteraturvetenskapliga institutionen, [1985].

Samlaren. Uppsala, Svenska litteratursällskapet. arg. 1-40, 1880-1919; y följd v.1 - 1920. Annual.

Svensk folkbildningsbibliografi 

Svensk historik bibliografi. Uppsala: Appelbergs boktryckeriaktiebolag, 1771-1874-1971/1975. Quinquennial, 1971/1975. (Followed by the Svensk historisk bibliografi online through the LIBRIS database).

Svensk Pressregister: förteckning över recensioner (konst, litteratur, musik, teater), skönlitterära bidrag, signerade artiklar. 1, 1880-. Lund: Avd. för pressforskning, Litteraturvetenskapliga institutionen, Univ. [Biblioeksjänst], 1967-.

20TH-21ST CENTURIES

Svensk historik bibliografi. Uppsala: Appelbergs boktryckeriaktiebolag, 1771-1874-1971/1975. Quinquennial, 1971/1975. (Followed by the Svensk historisk bibliografi online through the LIBRIS database).

Guides

GENERAL

17TH CENTURY

Sveriges periodiska litteratur 1645-1899. Bibliografi. Edited by Bernhard Wilhelm Lundstedt (1846-1914). Stockholm: Rediviva [Nordiska bokhandeln (distr.)], 1969.

18TH CENTURY

Sveriges periodiska litteratur 1645-1899. Bibliografi. Edited by Bernhard Wilhelm Lundstedt (1846-1914). Stockholm: Rediviva [Nordiska bokhandeln (distr.)], 1969.

19TH CENTURY

Svensk litteraturhistorisk bibliografi intill ar 1900. / Hagström, Tore, 1915-. Uppsala: Svenska Litteratursällskapet, 1964-1989.

Svensk slägtkalendar och Svenska ättartal: arg. 1-14, 1885-1908. Personregister. 2 uppl. [Göteborg]: Landsarkivet i Göteborg, [1976].

Svenska tidningar och tidskrifter utgifna inom Nord-Amerikas Förenta Stater: Bibliografisk öfversigt / af Bernhard Lundstedt. Stockholm: Kongl. Boktryckeriet, P.A. Norstedt & söner, 1886.

Sveriges periodiska litteratur 1645-1899. Bibliografi. Edited by Bernhard Wilhelm Lundstedt (1846-1914). Stockholm: Rediviva [Nordiska bokhandeln (distr.)], 1969.

20TH-21ST CENTURIES

Bibliografier. 3. omarb. och väsentligt utökade uppl. Lund: Biblioteksjänst, 1966.

Litterära tidskrifter i Sverige 1900-1970: en kommenterad bibliografi / Claes-Göran Holmberg. [Lund: Litteraturvetenskapliga institutionen i Lund: Studentlitt. (distr.)], 1975.

Tidningar, tidskrifter: Databases of Swedish newspapers and periodicals. 

 

Websites

GENERAL

17TH CENTURY

18TH CENTURY

Svenska dagstidningar: Database of historical Swedish newspapers. Full page images of issues from 18th to early 20th centuries. Included are:

Blekingsposten (1852-1884)
Bollnäs tidning (1876-1880)
Dalpilen (1854-1926)
Fahlu weckoblad (1786-1821)
Faluposten (1869-1890)
Folkets röst (1849-1861)
Gotlands tidning (1867-1888)
Göteborgs weckoblad (1875-1892)
Götheborgs weckolista (1750-1758)
Inrikes tidningar (1760-1820)
Jönköpingsbladet (1843-1872)
Kalmar (1864-1918)
Lindesbergs allehanda (1876-1880)
Norra Skåne (1881-1897)
Norrköpings weckotidningar (1758-1786)
Norrköpingskuriren (1858-1862)
Post- och inrikes tidningar (1821-2006)
Posttidningar (1645-1820)
Stockholms Posten (1778-1833)
Tidning för Wenersborgs stad och län (1848-1898)
Wermlands läns tidning (1871-1879)
Wernamo tidning (1876-1884)
Östergötlands veckoblad (1885-1895)
Östgötaposten (1895-1917)

19TH CENTURY

Svenska dagstidningar: Database of historical Swedish newspapers. Full page images of issues from 18th to early 20th centuries. Included are:

Blekingsposten (1852-1884)
Bollnäs tidning (1876-1880)
Dalpilen (1854-1926)
Fahlu weckoblad (1786-1821)
Faluposten (1869-1890)
Folkets röst (1849-1861)
Gotlands tidning (1867-1888)
Göteborgs weckoblad (1875-1892)
Götheborgs weckolista (1750-1758)
Inrikes tidningar (1760-1820)
Jönköpingsbladet (1843-1872)
Kalmar (1864-1918)
Lindesbergs allehanda (1876-1880)
Norra Skåne (1881-1897)
Norrköpings weckotidningar (1758-1786)
Norrköpingskuriren (1858-1862)
Post- och inrikes tidningar (1821-2006)
Posttidningar (1645-1820)
Stockholms Posten (1778-1833)
Tidning för Wenersborgs stad och län (1848-1898)
Wermlands läns tidning (1871-1879)
Wernamo tidning (1876-1884)
Östergötlands veckoblad (1885-1895)
Östgötaposten (1895-1917)

20TH-21ST CENTURIES

Svenska dagstidningar: Database of historical Swedish newspapers. Full page images of issues from 18th to early 20th centuries. Included are:

Blekingsposten (1852-1884)
Bollnäs tidning (1876-1880)
Dalpilen (1854-1926)
Fahlu weckoblad (1786-1821)
Faluposten (1869-1890)
Folkets röst (1849-1861)
Gotlands tidning (1867-1888)
Göteborgs weckoblad (1875-1892)
Götheborgs weckolista (1750-1758)
Inrikes tidningar (1760-1820)
Jönköpingsbladet (1843-1872)
Kalmar (1864-1918)
Lindesbergs allehanda (1876-1880)
Norra Skåne (1881-1897)
Norrköpings weckotidningar (1758-1786)
Norrköpingskuriren (1858-1862)
Post- och inrikes tidningar (1821-2006)
Posttidningar (1645-1820)
Stockholms Posten (1778-1833)
Tidning för Wenersborgs stad och län (1848-1898)
Wermlands läns tidning (1871-1879)
Wernamo tidning (1876-1884)
Östergötlands veckoblad (1885-1895)
Östgötaposten (1895-1917)

WESSWeb